Blinde vink met champignons en fijne bearnaisesaus

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| minder dan 30 min

| 2014.09.10 – Colruyt inspiratiefolder. Variatie voor elke dag

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 blinde vinken
  • 500 g champignons
  • 250 g kerstomaten
  • 6 sjalotten
  • 250 g rijst
  • 220 ml kant-en-klare bearnaisesaus (of maak deze heerlijk zelf!)
  • 2 dl kalfsfond (bokaal)
  • 1 el. Olijfolie
  • ½ klp. tijm (gedroogd)
  • peper en zout

Bereiding

(15 + 25 min)
  1. Laat de blinde vinken oppervlakkig ontdooien.
  2. Snij de sjalotten in de lengte in 6 of 8 (volgens de grootte).
  3. Snij de champignons in 4.
  4. Snij de kerstomaten doormidden.
  5. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin.
  6. Voeg de stukjes sjalot en de champignons toe en kruid met de tijm, peper en zout.
  7. Laat ± 15 min. verder garen. Roer er na 10 min. de kerstomaten onder.
  8. Kook intussen de rijst gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  9. Laat de kalfsfond tot 1/4 inkoken in een steelpannetje.
  10. Roer er de bearnaisesaus onder en laat zachtjes opwarmen.
  11. Afwerking: snij elke blinde vink in 4 gelijke stukken.
  12. Verdeel de groenten over de borden en leg er de stukken blinde vink op.
  13. Serveer met de rijst en lepel er de saus over.
  14. Tip: de bearnaisesaus met ingekookte kalfsfond is een typisch Franse saus die ook foyotsaus wordt genoemd.
Drankadvies
Wijn: Les Hauts Rocs, Milieubewuste teelt, A.O.P. Côtes du Rhône Villages
Bier: Leffe Bruin, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 747 Kcal Eiwitten: 30,5 gr Vetten: 45,6 gr Koolhydraten: 53,8 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email