Blinde vink & bearnaisesaus

Blinde vink met champignons en fijne bearnaisesaus

Omschrijving

Hoofdgerecht | Vlees | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 40 min.
Bron: 2014.10.09 – Colruyt inspiratiefolder. Makkelijke variatie voor elke dag

Ingrediënten

  • 4 blinde vinken (vogels zonder kop, beenhouwerij)
  • 500 g champignons
  • 250 g kerstomaten
  • 6 sjalotten
  • 250 g rijst
  • 220 ml kant-en-klare bearnaisesaus (of zie hier om deze saus zelf te maken)
  • 2 dl kalfsfond (bokaal)
  • 1 eetl. olijfolie
  • 0.33 koffiel. tijm (gedroogd)
  • peper en zout

Bereiding (15 + 25 min) 

  1. Laat de blinde vinken oppervlakkig ontdooien.
  2. Snij de sjalotten in de lengte in 6 of 8 (volgens de grootte).
  3. Snij de champignons in 4.
  4. Snij de kerstomaten doormidden.
  5. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin.
  6. Voeg de stukjes sjalot en de champignons toe en kruid met de tijm, peper en zout.
  7. Laat ± 15 min. verder garen.
  8. Roer er na 10 min. de kerstomaten onder.
  9. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  10. Laat de kalfsfond tot 1/4 inkoken in een steelpannetje.
  11. Roer er de bearnaisesaus onder en laat zachtjes opwarmen.
  12. Afwerking: snij elke blinde vink in 4 gelijke stukken.
  13. Verdeel de groenten over de borden en leg er de stukken blinde vink op.
  14. Serveer met de rijst en lepel er de saus over.
  15. Tip: de bearnaisesaus met ingekookte kalfsfond is een typisch Franse saus die ook foyotsaus wordt genoemd.

Drankadvies

Bier: Leffe Bruin, Abdijbier
Wijn: Les Hauts Rocs, Milieubewuste teelt, A.O.P. Côtes du Rhône Villages

Voedingswaarde

  • Energie: 747 kcal
  • Eiwitten: 30.5 g
  • Vetten: 45.6 g
  • Koolhydraten: 53.8 g

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten