Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Blinde vink & bearnaisesaus | mijn receptenbundel

Blinde vink met champignons en fijne bearnaisesaus

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| minder dan 40 min

| 2014.10.09 – Colruyt inspiratiefolder. Makkelijke variatie voor elke dag

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 blinde vinken (vogels zonder kop)
  • 500 g champignons
  • 250 g kerstomaten
  • 6 sjalotten
  • 250 g rijst
  • 220 ml kant-en-klare bearnaisesaus (of zie hier om deze saus zelf te maken)
  • 2 dl kalfsfond (bokaal)
  • 1 el. olijfolie
  • ½ klp. tijm (gedroogd)
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat de blinde vinken oppervlakkig ontdooien.
  2. Snij de sjalotten in de lengte in 6 of 8 (volgens de grootte).
  3. Snij de champignons in 4.
  4. Snij de kerstomaten doormidden.
  5. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin.
  6. Voeg de stukjes sjalot en de champignons toe en kruid met de tijm, peper en zout.
  7. Laat ± 15 min. verder garen.
  8. Roer er na 10 min. de kerstomaten onder.
  9. Kook intussen de rijst gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  10. Laat de kalfsfond tot 1/4 inkoken in een steelpannetje.
  11. Roer er de bearnaisesaus onder en laat zachtjes opwarmen.
  12. Afwerking: snij elke blinde vink in 4 gelijke stukken.
  13. Verdeel de groenten over de borden en leg er de stukken blinde vink op.
  14. Serveer met de rijst en lepel er de saus over.
  15. Tip: de bearnaisesaus met ingekookte kalfsfond is een typisch Franse saus die ook foyotsaus wordt genoemd.
Drankadvies
Wijn: Les Hauts Rocs, Milieubewuste teelt, A.O.P. Côtes du Rhône Villages
Bier: Leffe Bruin, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 747 Kcal Eiwitten: 30,5 gr Vetten: 45,6 gr Koolhydraten: 53,8 gr

Categorieën