Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Belgische rozijnenbrood… | mijn receptenbundel

Belgische Rozijnenbrood

Rozijnen kunnen ook vervangen worden door chocoladeparels

Omschrijving

| Bakkerij/ broden/ 1 rozijnenbrood

| deeg maken, paar min/ 1e rijzing 40 min/ 2e rijzing 45 min/ bakken 30 min

| van thuis uit meegekregen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 400 gr bloem
  • zout
  • 60 gr suiker
  • Vocht: 330 cc, bestaande uit:
    • 1 ei
    • 60 gr boter
    • 100 cc melk (hou er rekening dat melk je brood wat zwaarder wordt)
    • aanvullen met water tot een totale hoeveelheid van 330 cc
  • 30 gr verse gist of 20 gr droge gist
  • 150 gr rozijnen (geweld), of 150 gr chocoladeparels

Bereiding

voorbereiding (indien je gebruik maakt van een broodbakmachine)
  1. Doe achtereenvolgens de ingrediënten in de broodbakmachine
    1. vocht (melk, water, ei, boter)
    2. zout en suiker
    3. bloem
    4. als laatste de gist bovenop. LET OP! Gist en zout liefst nooit met elkaar in contact laten komen, dit zijn geen beste vriendjes)
  2. Stel je programma in op standaard programma
  3. Wanneer je het 1e piepsignaal hoort, voeg dan de gewelde rozijnen of de chocoladeparels toe.
  4. Je kan nu kiezen om het programma verder af te maken,  OF
  5. Giet de deegmassa op een schoon en met bloem bestoven aanrecht en kneed nog even flink alles door elkaar.
  6. Leg je droge deegbal in je oven-bakvorm, dek af met een theedoek, laat 40 min rijzen op kamertemperatuur tot je deegmassa minimaal verdubbeld is.
  7. Breng het gerezen deeg wederom op een schoon en met bloem bestoven aanrecht (niet te veel bloem).
  8. Sla het deeg plat met je handen, kneed nog even kort door en maak er een groot vierkant van.
  9. Breng de hoeken om beurt naar het midden en rol het geheel uiteindelijk voorzichtig op.
  10. Leg je bal of ovaalvormig deeg met de naad onderaan, opnieuw in je bakvorm.
  11. Laat nogmaals ong. 45 min rijzen
  12. Plaats je brood in de oven, zet je oven aan op 200 °C en bak af gedurende 30 min. Controleer eventueel met een breinaald (of satestokje). Indien hij niet meer kleeft is je brood klaar.
TIP:

Je kan de rozijnen ook vervangen door chocolade parels. Dan heb je een chocolade brood

Categorieën