Belgische stoofvlees met frietjes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 – 6 pers 

| 1 a 2 uur

| van thuis uit meegekregen, familiegerecht

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 kg rundvlees (sucadelapjes, runderlappen). Het lekkerste stukje spier van uit de nek is hier het beste voor geschikt!
  • 1 grote ui
  • peper en zout, thijm, laurier, 1/2 kruidnagel,( eventueel rozemarijn)
  • boterham met mosterd
  • 1fles donker bruin bier ( trapist)
  • 1 zakje Knorr Melange Stoofvlees

Bereiding

  1. Vlees rondom bruinen
  2. ui erbij en goud-geel laten worden;
  3. kruiden erbij
  4. bier erbij + aanvullen met water tot je vlees net onder staat
  5. min 1 uur laten sudderen, controleren of het zacht is, eventueel langer later sudderen
  6. zakje knorr volgens de verpakking oplossen en toevoegen
  7. nog ½ u verder laten sudderen. Saus moet dik zijn
  8. TIP: Als je geen zakje Knorr gebruikt, strooi dan bloem over je vlees voor je bier bijschenk om te dikken. Dit gerecht smaakt uiteraard heb best met zelfgemaakte Belgische frietjes

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email