Belgische stoofvlees met frietjes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 – 6 pers 

| 1 a 2 uur

| van thuis uit meegekregen, familiegerecht

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 kg rundvlees (sucadelapjes, runderlappen). Het lekkerste stukje spier van uit de nek is hier het beste voor geschikt!
  • 1 grote ui
  • peper en zout, thijm, laurier, 1/2 kruidnagel,( eventueel rozemarijn)
  • boterham met mosterd
  • 1fles donker bruin bier ( trapist)
  • 1 zakje Knorr Melange Stoofvlees

Bereiding

  1. Vlees rondom bruinen
  2. ui erbij en goud-geel laten worden;
  3. kruiden erbij
  4. bier erbij + aanvullen met water tot je vlees net onder staat
  5. min 1 uur laten sudderen, controleren of het zacht is, eventueel langer later sudderen
  6. zakje knorr volgens de verpakking oplossen en toevoegen
  7. nog ½ u verder laten sudderen. Saus moet dik zijn
  8. TIP: Als je geen zakje Knorr gebruikt, strooi dan bloem over je vlees voor je bier bijschenk om te dikken. Dit gerecht smaakt uiteraard heb best met zelfgemaakte Belgische frietjes

Categorieën