Belgische stoofvlees met frietjes
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 – 6 pers
| 1 a 2 uur
| van thuis uit meegekregen, familiegerecht
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 kg rundvlees (sucadelapjes, runderlappen). Het lekkerste stukje spier van uit de nek is hier het beste voor geschikt!
- 1 grote ui
- peper en zout, thijm, laurier, 1/2 kruidnagel,( eventueel rozemarijn)
- boterham met mosterd
- 1fles donker bruin bier ( trapist)
- 1 zakje Knorr Melange Stoofvlees
Bereiding
- Vlees rondom bruinen
- ui erbij en goud-geel laten worden;
- kruiden erbij
- bier erbij + aanvullen met water tot je vlees net onder staat
- min 1 uur laten sudderen, controleren of het zacht is, eventueel langer later sudderen
- zakje knorr volgens de verpakking oplossen en toevoegen
- nog ½ u verder laten sudderen. Saus moet dik zijn
- TIP: Als je geen zakje Knorr gebruikt, strooi dan bloem over je vlees voor je bier bijschenk om te dikken. Dit gerecht smaakt uiteraard heb best met zelfgemaakte Belgische frietjes