Barbarie-eend

Barberie eend

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| 30 a 35 min sudderen 

| VTM koken, datum?, Chef: Piet Huysentruyt

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • suiker
  • 3 dl bruine fond
  • balsamico azijn
  • ½ sinaasappel met schil (in fijne schijfjes gesneden)
  • zout
  • peper
  • sap van 3 sinaasappels
  • laurier  
  • tijm  
  • klontje boter  
  • 1 eend
  • groentebouillon
  • echte boter

Bereiding

  1. Neem een pot op maat van de eend en smelt een klontje boter. Kruid de eend langs beide kanten met peper en zout en bruin ze gedurende 5 minuten langs alle kanten.
  2. Zet dan het deksel erop en laat verder garen gedurende 25 à 30 minuten. Draai regelmatig om.
  3. Haal de eend uit de pot en dek ze af met aluminiumfolie. Giet het vet af en start met de saus: bedek de bodem van de pot met suiker en karamelliseer.
  4. Blus met balsamico en sinaasappelsap. Voeg de bruine fond toe en roer het aanbaksel los.
  5. Voeg tijm, laurier en 1 koffielepel groenten bouillon toe en de laat de saus inkoken tot de helft. Zeef de saus.
  6. Snij de halve sinaasappel in zeer fijne schijfjes, voeg toe bij de saus en werk de saus op met klontjes echte boter.
  7. TIP: filmpje kan hier vinden

Categorieën

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten