Barberie eend
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 30 a 35 min sudderen
| VTM koken, datum?, Chef: Piet Huysentruyt
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- suiker
- 3 dl bruine fond
- balsamico azijn
- ½ sinaasappel met schil (in fijne schijfjes gesneden)
- zout
- peper
- sap van 3 sinaasappels
- laurier
- tijm
- klontje boter
- 1 eend
- groentebouillon
- echte boter
Bereiding
- Neem een pot op maat van de eend en smelt een klontje boter. Kruid de eend langs beide kanten met peper en zout en bruin ze gedurende 5 minuten langs alle kanten.
- Zet dan het deksel erop en laat verder garen gedurende 25 à 30 minuten. Draai regelmatig om.
- Haal de eend uit de pot en dek ze af met aluminiumfolie. Giet het vet af en start met de saus: bedek de bodem van de pot met suiker en karamelliseer.
- Blus met balsamico en sinaasappelsap. Voeg de bruine fond toe en roer het aanbaksel los.
- Voeg tijm, laurier en 1 koffielepel groenten bouillon toe en de laat de saus inkoken tot de helft. Zeef de saus.
- Snij de halve sinaasappel in zeer fijne schijfjes, voeg toe bij de saus en werk de saus op met klontjes echte boter.
- TIP: filmpje kan hier vinden