Avocadoglaasje gerookte forel

Omschrijving

 | Aperitiefhapje | Vis | Feestelijk, 4 glaasjes
 | Bereidingstijd: 10 min
 | Bron: 2013.03.13 – Colruyt inspiratie, lentebrunch

Ingrediënten

  • 1 gerookte forelfilet (versmarkt)
  • 2 avocado’s
  • gemengde scheuten
  • 0.75 citroen (alleen het sap)
  • 2 koffiel. rode lompviseieren
  • tabasco
  • peper en zout
  • 1 eetl. lichte room (facultatief)

Bereiding

Kan geruime tijd vooraf klaargemaakt worden.

  1. Lepel het vruchtvlees uit de avocado’s.
  2. Plet samen met het citroensap, kruid met tabasco, peper en zout.
  3. Maak eventueel wat smeuïger met de lichte room.
  4. Verdeel de gerookte forelfilet in hapklare stukken.
  5. Neem 4 aperitiefglaasjes (Ø 4 cm) en verdeel er een laagje avocadopuree, wat scheutjes en gerookte forel over.
  6. Versier met 1/2 koffielepel rode lompviseitjes.

Voedingswaarde

  • Energie: 190 kcal
  • Eiwitten: 7.7 g
  • Vetten: 17.1 g
  • Koolhydraten: 1.6 g