Aspergesalade

Omschrijving

| Voorgerecht, koud | salades | 4 pers 

| ongeveer 15 min

| mei 2014, informatiekaartje Lidl

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 750 gr asperges
  • 200 gr gerookte zalm
  • 250 gr krielaardappeltjes
  • 25 gr boter
  • 2 tomaten
  • rucola
  • sap van ½  citroen
  • 3 eieren
  • 2 augurken
  • 2 el zilveruitjes
  • 6 el mayonaise
  • zout en suiker

Bereiding

  1. Schil de asperges en haal de houtige uiteinden eraf.
  2. kook ze in ruim kokend water met 25 gr boter, suiker en zout.
  3. zodra ze koken het vuur lager zetten en ong. 20 min door laten koken.
  4. haal ze uit het water en snij ze in stukjes van ong. 3 cm.
  5. kook de krieltjes gaar in water met zout en giet ze af.
  6. kook de eieren hard in ong. 10 min
  7. snij de tomaten in dunne partjes, de augurk in plakjes, de zalm in reepjes en de eieren in vieren.
  8. doe alle bovenstaande ingrediënten in een kom en meng de mayonaise en zilveruitjes erdoor
  9. garneer met de rucola en wat druppels citroensap.
Drankadvies
Wijn:

Pinot Grigio, Italiën

Bier:

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email