Ananascupcakes ondersteboven

Omschrijving

| cupcakes | 12 stuks

| 10 min voorbereiding – 35 min bakken

| via fb/ Tasty & een beetje van mijzelf

  • bak spray
  • 100 gr boter, gesmolten
  • 75 gr bruine suiker
  • 12 kersen: Geconfijt of op sap, ikzelf koos voor op sap. Wanneer er verse kersen zijn is dat uiteraard nog beter.
  • 2 schijfjes ananas (uit blik, gemixed)
  • Boerencakemix (Koopmans) of maak zelf het basisbeslag voor cupcakes
  • 3 eieren
  • 8 a 10 schijfjes ananas (blik)

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 160 °C
  2. Spray de cupcaketray goed in met bakspray
  3. Schep een theelepel gesmolten boter in alle cupcakebekers van de cupcaketray
  4. Schep een theelepel bruine suiker in elke cupcakebeker
  5. Leg hierop een ananasschijfje (of als je trayvormen te klein zijn, gebruik stukjes ananas) en leg in het midden een kers
  6. Maak je cakemix en voeg als laatst de gemixte ananasschijven toe (zorg dat dit niet te nat is)
  7. Breng het beslag met behulp van een ijslepel in de vormen. Vul ze voor ongeveer ⅔
  8. Afbakken in een voorverwarmde oven voor ongeveer 25 a 25 min. Afhankelijk van je eigen oven. Controleer met een sateprikker of het deeg niet meer aan de prikker blijft plakken.
  9. Haal ze uit de oven, laat ze nog ongeveer 5 min afkoelen en keer ze vervolgens om zodat ze verder kunnen afkoelen.
  10. Ter afwerking kan je ervoor kiezen om een dot slagroom te spuiten.