Aardappeltortilla met ui en paprika
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 30 min
| onbekend
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 grote aardappelen
- 5 eieren
- 1 rode paprika
- 1 grote ui
- 1 teentje knofloook
- 100 gr diepvries erwtjes
- verse oregano
- paprikapoeder
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Schil de ui en snipper hem in fijne stukjes. Pel het lookteentje en plet het tot pulp.
- Verhit de (diepe) pan en doe er een scheutje olijfolie in.
- Stoof de uien en de look aan op een zacht vuur. Laat de stukjes ui glazig worden.
- Schil intussen de aardappels en snijd ze in kubusjes (ong. 1×1 cm). Laat de blokjes aardappel meestoven met de ui.
- Schil de rode paprika met een dunschiller. (De schil van paprika’s is moeilijk verteerbaar, maar je kan ze er ook aan laten.)
- Haal de zaadlijsten eruit en snij de paprika in fijne blokjes.
- Doe ze mee in de pan en laat de groente mee stoven.
- Voeg er ten slotte ook de diepvrieserwten aan toe en roer alles regelmatig even om.
- Snipper enkele takjes verse oregano fijn en strooi het kruid over de groenten.
- Voeg een snuifje paprikapoeder toe, wat peper en wat zout.
- Roer om en laat alles enkele minuten verder stoven op een zacht vuur.
- Breek de eieren in een kom, en klop ze los met de garde.
- Giet het eiermengsel over de groenten en laat de tortilla nu zacht garen.
- Dat duurt ongeveer 10 minuten. (Let er goed op dat je op een zacht vuur kookt).
- Zo niet gaat de bodem van de tortilla genadeloos aanbakken.
- Neem een groot plat bord (minstens ter grootte van de braadpan) en leg dit bovenop de pan.
- Stort de tortilla voorzichtig uit op het bord, en laat de dikke omelet weer in de pan glijden.
- Nu kan je de ommezijde nog kort garen.
- Herhaal de truc met het bord nog een keer, en je bent meteen klaar om te serveren.
- Een fris slaatje past er perfect bij.
- Je kan de tortilla ook laten afkoelen en later koud serveren als hapje of tussendoortje.