Pittige aardappelsalade met kippers (gerookte haringfilets)

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 15 + 45  min

| 2014.03.11 – Colruyt inspiratiefolder, visfestival

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 kippers (= gerookte haringsfilets)
  • 100 gr pancetta
  • 150 gr verse spinazie
  • 800 gr vastkokende aardappelen
  • 1 klp dijonmosterd
  • 4 el olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • zwarte peper en zout

Bereiding

voorbereiding  
  1. Boen de aardappelen goed schoon en snij in 2 of 4 stukken (naargelang de grootte van de aardappelen)
  2. Snij de kippers in kleine stukken
  3. Snij elke sneetje pancetta in 3 repen
bereiding  
  1. Verwarm de oven voor op 190°C
  2. Leg de stukken aardappelen in een ovenschaal, giet er 2 el olijfolie over en kruid met zwarte peper en zout.
  3. Meng goed door elkaar zodat alles bedekt is.
  4. Bak 30 min gaar in de voorverwarmde oven (draai de aardappelen halverwege de baktijd om)
  5. Bak tegen het einde van de baktijd van de aardappelen de pancetta reepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  6. Meng de rode wijnazijn met 2 el olijfolie en de mosterd.
  7. Kruid met peper en zout
  8. Haal de aardappelen uit de oven en laat 10 min afkoelen
  9. Giet de dressing over de aardappelen en meng er de spinazie, de pancetta reepjes en de stukjes kipper onder
Voedingswaarde
Energie: 515 Kcal Eiwitten: 25,4 gr Vetten: 28,9 gr Koolhydraten: 38,4 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email