Pittige aardappelsalade met kippers (gerookte haringfilets)
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 15 + 45 min
| 2014.03.11 – Colruyt inspiratiefolder, visfestival
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 kippers (= gerookte haringsfilets)
- 100 gr pancetta
- 150 gr verse spinazie
- 800 gr vastkokende aardappelen
- 1 klp dijonmosterd
- 4 el olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- zwarte peper en zout
Bereiding
voorbereiding
- Boen de aardappelen goed schoon en snij in 2 of 4 stukken (naargelang de grootte van de aardappelen)
- Snij de kippers in kleine stukken
- Snij elke sneetje pancetta in 3 repen
bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C
- Leg de stukken aardappelen in een ovenschaal, giet er 2 el olijfolie over en kruid met zwarte peper en zout.
- Meng goed door elkaar zodat alles bedekt is.
- Bak 30 min gaar in de voorverwarmde oven (draai de aardappelen halverwege de baktijd om)
- Bak tegen het einde van de baktijd van de aardappelen de pancetta reepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Meng de rode wijnazijn met 2 el olijfolie en de mosterd.
- Kruid met peper en zout
- Haal de aardappelen uit de oven en laat 10 min afkoelen
- Giet de dressing over de aardappelen en meng er de spinazie, de pancetta reepjes en de stukjes kipper onder
Voedingswaarde
Energie: 515 Kcal | Eiwitten: 25,4 gr | Vetten: 28,9 gr | Koolhydraten: 38,4 gr |