Ananas cupcakes ondersteboven
Omschrijving
| bakkerij/ gebak/ 12 cupcakes
| 10 min voorbereiding – 35 min bakken
| via fb/ Tasty & een beetje van mijzelf
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- bak spray
- 100 gr boter, gesmolten
- 75 gr bruine suiker
- 12 kersen: Gekonfijt of op sap, ikzelf koos voor op sap. Wanneer er verse kersen zijn is dat uiteraard nog beter.
- 2 schijfjes ananas (uit blik, gemixt)
- Boerencakemix (Koopmans) of maak zelf het basisbeslag voor cupcakes
- 3 eieren
- 8 a 10 schijfjes ananas (blik)
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 160 °C
- Spray de cupcaketray goed in met bakspray
- Schep een theelepel gesmolten boter in alle cupcakeholtes van de cupcaketray
- Schep een theelepel bruine suiker in elke cupcakebeker
- Leg hierop een ananasschijfje (of als je trayvormen te klein zijn, gebruik stukjes ananas) en leg in het midden een kers
- Maak je cakemix en voeg als laatst de gemixte ananasschijven toe (zorg dat dit niet te nat is)
- Breng het beslag met behulp van een ijslepel in de vormen. Vul ze voor ongeveer ⅔
- Afbakken in een voorverwarmde oven voor ongeveer 25 a 25 min. Afhankelijk van je eigen oven. Controleer met een sateprikker of het deeg niet meer aan de prikker blijft plakken.
- Haal ze uit de oven, laat ze nog ongeveer 5 min afkoelen en keer ze vervolgens om zodat ze verder kunnen afkoelen.
- Ter afwerking kan je ervoor kiezen om een dot slagroom te spuiten.