Cupcakes met ananashart en kokostopping
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 12 stuks
| 10 min voorbereiding en 45 min bereiding incl bakken
| 2019.04.10 – Colruyt inspirartiefolder; Buiten gewoon Pasen vieren.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Cupcakes
- 0.75 dl melk
- 75 g boter (op kamertemperatuur)
- 1 ell. boter
- 200 g bereiding voor cupcakes (of zie basisrecept cupcakes)
Voor de ananascoulis
- ¼ verse ananas (of 350 g ananasstukjes uit de diepvries)
- 20 gr boter
- 3 el suiker
Voor de topping
- 3 dl room (min. 30 % V.G.)
- 3 el. kokospoeder
- 3 el. bloemsuiker
Voor de afwerking
- 12 kleine paaseitjes van chocolade (melkchocolade)
- 1 el. glittersuiker voor cupcakes (geel)
Bereiding
- Schil de verse ananas en snij in stukjes.
- Vet een bakvorm voor 12 muffins in met 1 el. boter.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Klop de mix voor cupcakes onder de melk, de eieren en 75 g boter in een kom.
- Giet het deeg in de bakvorm en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
- Neem uit de oven en laat afkoelen. Haal de cupcakes uit de vorm.
- Smelt ondertussen 20 g boter in een kookpot samen met 1 el. suiker.
- Laat de (diepgevroren) ananasstukjes 10 min. sudderen op een zacht vuur tot u een moes hebt. Roer regelmatig.
- Bestrooi de ananas met 1 el. suiker en laat nog 5 min. sudderen.
- Voeg 1 el. suiker toe en zet het vuur hoog.
- Laat de ananas lichtjes karamelliseren.
- Haal van het vuur en mix fijn.
- Hol elke cupcake uit met een appelboor tot op 1 cm van de bodem.
- Lepel er de ananascoulis in.
- Klop de room met de bloemsuiker goed stijf en voeg het kokospoeder toe.
- Spuit de room op de cupcakes (gebruik een spuitzak met een gekarteld spuitmondje) en werk af met een paaseitje.
- Versier met gele glittersuiker.