Tiramisu met Orange Curd
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ dessert/ 4 pers
| ongeveer 15 min
| Idee tijdens Landgoedfair Mariënwaerdt (aug 2016)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- lange vingers (of een zelfgebakken cake)
- 1 pot Orange Curd (bv van Heerlijkheid Mariënwaerdt), je kan deze ook in de meeste supermarkten vinden
- 300 gr mascarpone
- Sinaasappellikeur
Voor de garnering
- rood fruit (bv aalbesjes of frambozen)
- pure chocolade
Bereiding
- Meng de inhoud van de pot Orange Curd met de mascarpone.
- Klop dit samen goed los tot een mooi mengsel
- Begin nu als volgt met het bouwen van de tiramisu:
- bedek de bodem van een schaal geheel met lange vingers (of cake)
- besprenkel hier overheen de sinaasappellikeur zodat de lange vingers (cake) allemaal genoeg likeur kunnen opnemen om een beetje zacht te worden
- schep hier overheen het Orange-Curd-mascarpone mengsel
- als u ng ruimte over hebt kunt u eventueel deze lagen nog een keer herhalen in dezelfde volgorde.
- Garneer met vers rood fruit en/of schaaf er nog wat pure chocolade overheen
Variatietip:
gebruik Lemon Curd en limoncello i.p.v. Orange Curd en sinaasappellikeur