Witte chocolademousse (2) - (J. Meuse)

Omschrijving

| Dessert/ 4 pers

| 10 min + tijd om op te stijven in de koelkast

| Recept van Jeroen Meus, dagelijkse kost.be

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 400 g witte chocolade
  • 6 eieren (alleen wit)
  • 325 ml room
  • ± 50 cc melk
  • een borrelglaasje Grand Marnier (sinaasappellikeur)
  • 1 blaadje gelatine (ong. 3,5 g/stuk)

Bereiding

  1. Smelt je witte chocolade au bain-marie.
  2. Verwarm daarvoor water in een pan (op een zacht vuurtje, want het water hoeft niet te koken).
  3. Zet een tweede pan of schaal in de eerste pan warm water.
  4. Breek de stukjes chocolade en doe ze in de pan die je in het warme water zet.
  5. Voeg er een scheutje melk aan toe en (naar smaak) een scheutje Grand Marnier.
  6. Laat het chocolademengsel rustig smelten.
  7. Roer regelmatig voorzichtig om.
  8. Vul een schaaltje met koud water en laat daarin de gelatine weken.
  9. Na een paar minuten knijp je het gelatineblaadje uit en doe je het in de gesmolten chocolade.
  10. Roer tot de gelatine opgelost is. Zet de chocolade even opzij.
  11. Breek de eieren en scheid het eiwit van de dooiers.
  12. De dooiers gebruiken we niet.
  13. Doe het eiwit in de mengkom van je keukenmachine en klop het op tot een stevig, sneeuwwit schuim. (Let erop dat de mengkom vooraf goed ontvet is.)
  14. Doe het chocolademengsel in een grote mengschaal en spatel vervolgens het eiwitschuim er heel luchtig onder.
  15. Doe dat voorzichtig en ga door tot alles mooi gemengd is en je een luchtige mousse krijgt.
  16. Giet de room in de mengkom van de keukenmachine en klop ze half op.
  17. Spatel ook de half opgeklopte room onder de chocolademousse.
  18. Verdeel de chocolademousse in dessertschaaltjes of kommetjes
  19. Plaats de schaaltjes mousse in de koelkast en laat ze opstijven.

Voor de versiering of afwerking zijn vele mogelijkheden:
kies zelf wat lkkers erover zoals bv mangsliertjes met passievrucht
laat je fantasie de vrije loop

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email