Creatief met puree

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ bijgerecht/ 4 pers

| 2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder. Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert

Uitgelichte afbeelding

Bereiding

Kastanjepuree: bij wild

Meng aardappelpuree met kastanje puree (blik) en werk af met wat fijngehakte  hazelnoten of walnoot pitten

Koolraappuree: bij rood vlees of wild

Meng aardappelpuree met gekookte koolraap en een scheutje olijfolie.
Meng er vlak voor het serveren wat rucola onder

Puree met artisjokl en chorizo: bij vis of als hapje

Meng aardappelpree met blokjes chorizo en stukjes artisjok.
Verkruimel er geitenkaas of feta over.

Pompoenpuree met zoete aardappel: bij vis of gevogelte

Kook gelijke hoeveelheid zoet aardappelen en vruchtvlees van pompoen gaar, samen met wat knoflook en/of gember. Pureer

Gratin Dauphinois

Heerlijke gegratineerde aardappelschotel, met een romige kaassmaak.
20 á 30 min opwarmen in de oven op 200°C

Zie ook hier de bereiding van Gratin Dauphinois.

Categorieën