Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Frangipane … | mijn receptenbundel

Frangipanne met rood fruit

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 5 stuks

| meer dan 60 min

| 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 100 g rood fruit
  • 1 onbehandelde citroen
  • 200 g boter (op kamertemperatuur)
  • 3 eieren
  • 1 rol kruimeldeeg  (of zelf je kruimeldeeg maken)
  • 200 g amandelpoeder
  • 200 g suiker

Bereiding

Ontdooien + 5 min (voorber)
15 min. + 15 min. rusten + 30 min. in de oven
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rol het kruimeldeeg uit en snij er 5 cirkels uit met een diameter die net iets groter is dan een taartvormpje.
  3. Leg een deegcirkel in elk vormpje. Bedek met bakpapier en met bakbonen of droge bonen.
  4. Bak de taartbodems 10 min. blind in de voorverwarmde oven.
  5. Klop intussen de zachte boter met de suiker en de citroenzeste tot een luchtige massa.
  6. Roer er het amandelpoeder onder, en daarna een voor een de eieren.
  7. Zet het deeg 15 min. in de koelkast.
  8. Verdeel het amandeldeeg over de taartbodems.
  9. Leg er het rode fruit bovenop en duw het lichtjes in het deeg.
  10. Zet de taartjes 30 min. in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.
  11. Afwerking: Serveer met een bolletje vanille-ijs.
Drankadvies
Wijn: Champagne Marquis De Villon, demi-sec
Anders: Graindor Yrgacheffe Ethiopia, heerlijk kopje koffie of thee
Voedingswaarde
Energie: 868Kcal Eiwitten: 14,4 gr Vetten: 63,7 gr Koolhydraten: 59,5 gr

Categorieën