Frangipanne met rood fruit
Omschrijving
 | Bakkerij/ gebak/ 5 stuks
 | meer dan 60 min
 | 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 100 g rood fruit
 - 1 onbehandelde citroen
 - 200 g boter (op kamertemperatuur)
 - 3 eieren
 - 1 rol kruimeldeeg (of zelf je kruimeldeeg maken)
 - 200 g amandelpoeder
 - 200 g suiker
 
Bereiding
Ontdooien + 5 min (voorber)
15 min. + 15 min. rusten + 30 min. in de oven
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
 - Rol het kruimeldeeg uit en snij er 5 cirkels uit met een diameter die net iets groter is dan een taartvormpje.
 - Leg een deegcirkel in elk vormpje. Bedek met bakpapier en met bakbonen of droge bonen.
 - Bak de taartbodems 10 min. blind in de voorverwarmde oven.
 - Klop intussen de zachte boter met de suiker en de citroenzeste tot een luchtige massa.
 - Roer er het amandelpoeder onder, en daarna een voor een de eieren.
 - Zet het deeg 15 min. in de koelkast.
 - Verdeel het amandeldeeg over de taartbodems.
 - Leg er het rode fruit bovenop en duw het lichtjes in het deeg.
 - Zet de taartjes 30 min. in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.
 - Afwerking: Serveer met een bolletje vanille-ijs.
 
Drankadvies
| Wijn: | Champagne Marquis De Villon, demi-sec | 
| Anders: | Graindor Yrgacheffe Ethiopia, heerlijk kopje koffie of thee | 
Voedingswaarde
| Energie: 868Kcal | Eiwitten: 14,4 gr | Vetten: 63,7 gr | Koolhydraten: 59,5 gr |