Vegetarische pannenkoekjes
Ook voor vegetarsiche mensen kan je heerlijke pannekoekjes bakkenOmschrijving
| Tussendoortje/ Lunch/ Dessert/ 2 pers
| ± 5 a 15 min
| gevonden op internet, ook heerlijk als snack
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 150 gram bloem
- 400 ml (ongezoete) plantaardige melk (havermelk of soyamelk)
- olie of vegan boter (om te bakken)
- 1 thl kaneel (optioneel)
Bereiding
- Zeef de bloem, zodat je beslag minder klontert.
- Mix de bloem, plantaardige melk en optioneel de kaneel, tot een mooi glad beslag.
- Zitten er toch nog een paar klontjes in? Maakt niet uit, proef je later niets van.
- Afhankelijk van het soort melk dat je gebruikt, kan het beslag dikker of dunner zijn dan je lekker vindt.
- Is het beslag te dik? Voeg water toe tot je het beslag zo dun is als je wilt.
- Is je beslag te dun? Voeg wat bloem toe.
- Bakken maar!
- Verhit een klontje vegan boter (lactosevrije margarine bijvoorbeeld) of olie in een koekenpan, wacht tot de pan goed warm is en bak de pannenkoeken mooi goudbruin op middelhoog vuur.
- Serveer de pannenkoeken met poedersuiker, stroop, (verwarmd) fruit, jam of ander lekker zoet veganistisch beleg.
- Of ga voor hartig!
Tips:
- Je kunt ook Vegan pannekoekjes bakken met zelfrijzende bakmeel ipv bloem
- Maak je gebruik van Kokosmelk, gebruik dan 150 ml kokosmelk + 250 ml water, anders wordt het beslag niet dun genoeg
- Je kan ook de plantaardig elk voor een deel vervangen met spa rood of zelfs bier
- Wil je andere meelsoorten proberen? Kies dan bv voor amandelmeel, speltmeel, havermeel, volkoren meel, meergranenmeel, mix van glutenvrije meel
- LET OP! bij gebruiken van andere meelsoorten kan het zijn dat de verhouding van het vocht wat aangepast moet worden omdat sommige meelsoorten meer of minder vocht opnemen
- Voor zoete pannenkoekjes kan je ook gebruik maken van vanillesuiker of vanille extract of een snufje kaneel en/of speculaaskruiden