Varkensfrikandeau
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 60 min (in principe reken je voor varkensvlees 1u bereiding/kg)
| Uit eigen keuken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 stuk fricandeau van ong. 1 kg
- verse rozemarijn
- p&z
- mosterd
- roomboter
Bereiding
- Stuk varkensfricandeau goed droog deppen
- Kruid het vlees met p&z en bestrijk ruim met mosterd.
- Snij aan de bovenkant een paar sneetjes (groefjes) in het vlees. Prik daar de kleine afgebroken takjes verse rozemarijn in.
- Bak je fricandeau in roomboter rondom mooi bruin
- Laat verder garen op een zacht vuurtje. Hou voor de bak/braadtijd rekening met ± 10 min per 100 gr (of 1 uur per kg)
- Draai regelmatig om. Als je merkt dat het te droog wordt, doe dan wat boter bij. Als het goed is komen er vleessappen vrij en kan je dit ook gebruiken om je stukje vlees te overgieten.
- Serveer dit lekker stukje vlees met aardappelkroketjes of frietjes
- Lekker met gestoofde worteltjes en erwtjes