Perenbavarois met chocoladesaus
Omschrijving
| Desserts/ 6 pers
| ongeveer 30 min
| 2013.12.18 – Colruyt feestgids folder, kerst
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 3 rijpe peren
- 2 dl room (min 30% VG)
- 1 klp boter
- 12 lange vingers
- 125 gr suiker
- 100 gr chocoladecallets
- 8 gelatineblaadjes (1,6 g/stuk)
- 3 el Poire Williams (perenlikeur)
Bereiding
- laat de gelatineblaadjes weken in koud water
- schil intussen de peren en snij ze in gelijke blokjes
- breng 1 dl water aan de kook in een steelpannetje en laat er de suiker al roerend in smelten. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het hete suikerwater.
- giet het mengsel over de perenblokjes en mix tot een gladde massa.
- laat even afkoelen.
- klop intussen de room goed stijf.
- meng voorzicht onder het lauwe peermengsel.
- verkruimel de lange vingers en verdeel over 6 glazen. Besprenkel met de Poir Williams (ong. ½ el per glaasje)
- lepel er de perenroom over en zet minstens 4 uur in de koelkast tot de bavarois volledig zijn opgesteven.
- Vlak voor het opdienen: smelt de boter in een steelpannetje en voeg de chocolade callets toe.
- laat al roeredn op een heel zacht vuur smelten. Giet een laagje chocoladesaus over elke peren bavarois
- Voor het dessert zonder alcohol kunt u de lange vingers in thee laten weken.
Voedingswaarde
Energie: 377 Kcal | Eiwitten: 4,9 gr | Vetten: 16,7 gr | Koolhydraten: 48,1 gr |