Carpaccio van kiwi en ananas met schuimpjes
Omschrijving
| Dessert/ 4 pers
| ongeveer 1 uur
| 2013.05.22 – Colruyt inspiratiefolder, fris en zó lekker
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 bolletjes ijs (naar keuze)
- 3 kiwi’s
- 3 passie vruchten
- ⅓ ananas
- ¼ plantje munt
- 2 eiwitten
- 2 el gemalen kokosnoot
- 2 el vloeibare honing
- 3 el bloemsuiker
- 3 el witte rum
Bereiding
(10 min + 30 min marineren)
- snij de kiwi en de ananas in fijne plakken
- lepel het vruchtvlees uit de passievruchten en duw door een zeef
- snipper de munt fijn
- meng de honing met het passievruchtensap en de rum.
- voeg de fijngesnipperde muntblaadjes toe en giet over de kiwi- en ananasplakken. Laat minstens 30 min marineren in de koelkast.
(25 min. + afkoelen)
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- klop de eiwitten stevig op en voeg op het einde de bloemsuiker toe. Meng voorzichtig.
- neem 2 eetlepels, schep wat eiwit op de ene lepel en maak er met de andere lepel een eivorm van.
- maak zo 12 vormpjes en leg ze op een bakplaat.
- bestrooi met de gemalen kokosnoot en bak 15 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
- Verdeel het fruit in waaier vorm over de borden. Wissel daarbij telkens 1 plakje ananas af met 2 plakjes kiwi. Lepel de marinade over het fruit. Leg op elk bord een bolletje ijs in het midden en geef er 2 schuimpjes bij.
Voedingswaarde
Energie: 278 Kcal | Eiwitten: 4,9 gr | Vetten: 8,4 gr | Koolhydraten: 39,7 gr |