Tiramisu met frambozen en witte chocolade
een heerlijkeen toch frisse verwennerijOmschrijving
| dessert/ 4 a 6 pers
| ± 2:30 uur
| gezien op facebook en Rutger bakt.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 150 gr witte chocolade, grof gehakt
- 30 gr suiker
- 250 gr mascarpone
- 1 pak lange vingers
- 150 ml sinaasappelsap
- 300 gr frambozen
- geschaafde witte chocolade, optioneel
Bereiding
- Doe 75 milliliter van de slagroom samen met de witte chocolade in een steelpannetje en verhit dit al roerend op laag vuur.
- Haal de pan van het vuur als alle witte chocolade gesmolten is en laat het mengsel afkoelen tot lichaamstemperatuur.
- Klop de rest van de slagroom met de suiker lobbig.
- Voeg de mascarpone toe en mix het geheel nog enkele minuten door.
- Spatel tot slot de witte-chocoladeroom door het mengsel.
- Halveer de helft van de frambozen.
- Giet het sinaasappelsap in een diep bord en doop hier de helft van de lange vingers in.
- Bedek de bodem van een rechthoekige (oven)schaal met deze lange vingers.
- Verdeel daar de helft van het roommengsel over en leg daar de gehalveerde frambozen op.
- Herhaal de lagen met de lange vingers en het roommengsel en strijk de bovenkant glad.
- Laat de tiramisu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer de tiramisu voor het serveren met de hele frambozen en eventueel met wat geschaafde witte chocolade.