Rozemarijn-zadencrackers

Ideaal voor bij bv een borrelplank

Omschrijving

| bakkerij/ hartig, snack/ crackers

| ± 30 a 35 min

| gezien op 24Kitchen, chef: R. van Veen, “Altijd feest”

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 takje rozemarijn
  • 80 g amandelen met vlies
  • 75 g zonnebloempitten
  • 75 g pompoenpitten
  • 70 gr (8 el) chiazaad
  • 40 g sesamzaad
  • 4 g bakpoeder
  • 1 ei

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Pluk de rozemarijn en hak de naaldjes fijn.
  3. Maal in de foodprocessor de amandelen, zonnebloempitten, pompoenpitten, chiazaad en de rozemarijn in ± 30 sec fijn.
  4. Voeg het bakpoeder en het ei toe, breng op smaak met zout en laat nog even draaien.
  5. Voeg een klein scheutje water toe totdat je een plakkerig deeg krijgt.
  6. Rol het mengsel tussen 2 vellen bakpapier uit tot een dikte van 5 millimeter.
  7. Bak het geheel in de oven in ± 30 min goudbruin.
  8. Laat afkoelen en breek in stukken.

Categorieën