Rozemarijn-zadencrackers
Ideaal voor bij bv een borrelplankOmschrijving
 | bakkerij/ hartig, snack/ crackers
 | ± 30 a 35 min
 | gezien op 24Kitchen, chef: R. van Veen, “Altijd feest”
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 1 takje rozemarijn
 - 80 g amandelen met vlies
 - 75 g zonnebloempitten
 - 75 g pompoenpitten
 - 70 gr (8 el) chiazaad
 - 40 g sesamzaad
 - 4 g bakpoeder
 - 1 ei
 
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
 - Pluk de rozemarijn en hak de naaldjes fijn.
 - Maal in de foodprocessor de amandelen, zonnebloempitten, pompoenpitten, chiazaad en de rozemarijn in ± 30 sec fijn.
 - Voeg het bakpoeder en het ei toe, breng op smaak met zout en laat nog even draaien.
 - Voeg een klein scheutje water toe totdat je een plakkerig deeg krijgt.
 - Rol het mengsel tussen 2 vellen bakpapier uit tot een dikte van 5 millimeter.
 - Bak het geheel in de oven in ± 30 min goudbruin.
 - Laat afkoelen en breek in stukken.