Rozemarijn-zadencrackers
Ideaal voor bij bv een borrelplankOmschrijving
| bakkerij/ hartig, snack/ crackers
| ± 30 a 35 min
| gezien op 24Kitchen, chef: R. van Veen, “Altijd feest”
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 takje rozemarijn
- 80 g amandelen met vlies
- 75 g zonnebloempitten
- 75 g pompoenpitten
- 70 gr (8 el) chiazaad
- 40 g sesamzaad
- 4 g bakpoeder
- 1 ei
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Pluk de rozemarijn en hak de naaldjes fijn.
- Maal in de foodprocessor de amandelen, zonnebloempitten, pompoenpitten, chiazaad en de rozemarijn in ± 30 sec fijn.
- Voeg het bakpoeder en het ei toe, breng op smaak met zout en laat nog even draaien.
- Voeg een klein scheutje water toe totdat je een plakkerig deeg krijgt.
- Rol het mengsel tussen 2 vellen bakpapier uit tot een dikte van 5 millimeter.
- Bak het geheel in de oven in ± 30 min goudbruin.
- Laat afkoelen en breek in stukken.