Gevulde Kiprolletjes, een heerlijke variatie
kan gebakken worden in een springvorm of zelfs in een uitgeholde stokbroodOmschrijving
| Hoofdgerecht/ gevogelte/ 4 a 8 pers
| ± 15 min voorbereiding, 30 + 10 min bakken
| 2024.10 – gezien op instagram en zelf uitgeschreven
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
kip
- 700 gr kipfilet
- zout en zwarte peper uit de molen (of kippekruiden)
- 100 gr geraspte kaas (smaak naar keuze, ik gebruik vaak Emmentaler)
vulling
- 150 gr geraspte wortelen
- 125 gr fijn gesneden bladpeterselie (is minder scherp dan krulpeterselie)
- 150 gr (blikje) champignons
- 200 gr geraspte kaas (ik gebruik vaak Emmentaler)
- 100 gr roomkaas (bv mascarpone of ricotta)
exra
- springvorm (of cheesecakepan) van ± 24 cm Ø
- OF een mooie baguette die je kan uithollen en vullen
Bereiding
voorbereiding
- snij de kipfilets doormidden en overlangs door, snij tenslotte in beide helften van de kipfilet in 4 of 6 stukken.
- sla ze plat tussen een vel folie
- kruid met peper en zout, aan beide kanten of kippekruiden
- neem je baguette, snij er overlangs als het ware het deksel af en hol de binnenkant uit
vulling
- rasp de wortel – snij de peterselie fijn – snij de champignons in kleine stukjes
- indien je verse champignons gebruikt, bak ze heel even aan
- voeg de geraspte wortelen, de fijn gesneden peterselie, de (licht aangebakken) fijn gesneden champignons en tenslotte de roomkaas toe in een grote kom en meng goed
opmaken
- oven voorverwarmen op 180 °C, boven en onderwarmte
- neem een plakje kipfilet en leg er 1 goeie eetlepel vulling op
- rol de kipfiletplakjes stevig op
- vul je bakvorm met de opgevulde kiprolletjes en bak ze 30 min in een voorverwarmde oven
- OF vul je baguette op met de kippenrolletjes, leg je baguette op een bakplaat met bakpaper en bak in de oven gedurende 30 min in een voorverwarmde oven
afwerking
- neem een schaaltje en meng 2 eieren met zure room en de gemalen kaas
- giet dit mengsel over de rolletjes
- zet terug in de oven en bak nog eens 10 a 15 min
- serveer met frietjes en een lekker rauwkost