Suikertaart met appeltjes
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 8 punten
| 10 min voorbereiding en 35 á 40 min in de oven
| 2013.11.20 – Colruyt inspiratiefolder, het beste van ons
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 grote jonagold appelen
- 2 eieren + 1 dooier
- ½ dl room (min 30% VG)
- 1 rol bladerdeeg
- 250gr lichtbruine suiker
Bereiding
- Schil de appelen en snij ze in kleine stukjes/partjes.
- klop de room stevig op.
- verwarm de oven voor op 180 °C
- Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit in een taartvorm (Ø ± 24 cm). Prik enkele keren in het deeg met een vork
- klop de eieren en de eidooier samen met de suiker op tot een stevige massa. Roer de opgeklopte room eronder.
- leg de partjes appel dakpansgewijs op de deegbodem
- giet het eimengsel over de appelen en bak de taart 35 á 40 min in de voorverwarmde oven.
- laat de taart even rusten vooraleer u ze uit de taartvorm haalt. Laat volledig afkoelen en zet nog even in de koelkast.
- snij de taart in punten. Serveer ze koud, zo smaakt ze nog beter!
Drankadvies
Naast het traditionele kopje koffie, kan u bij deze taart ook eens een glas bier of wijn serveren. | |
Wijn: | Château de Brossay. A.O.P. Cabernet d’Anjou |
Bier: | Grimbergen Goud, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 290 Kcal | Eiwitten: 3,7 gr | Vetten: 11,0 gr | Koolhydraten: 44,1 gr |