Wortel-Gembersoep met geroosterde hazelnoten
Ideaal voor de winterse dagenOmschrijving
| soep/ 4 – 6 pers
| ± 40 min
| 2024.01.04 – Landleven magazine.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 700 g winterwortels
- 1 ui
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el geraspte verse gemberwortel
- 750 ml hete groentebouillon
- 1 tl zout
- 1 el gembersiroop
- 2 mandarijnen, uitgeperst
Bereiding
- Schil de wortels en snijd ze in stukjes.
- Maak ook de ui schoon en snijd deze fijn.
- Bak de ui en de wortel aan in een scheut olie.
- Voeg de gember toe samen met de bouillon, zout (naar smaak) en de gembersiroop.
- Breng het geheel aan de kook en laat het ± 20 min zacht koken, tot de wortel gaar is.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.
- Zet de pan weer op het vuur en voeg het mandarijnensap toe.
- Verdun de soep eventueel met wat heet water of bouillon.
- Serveer met een extra scheutje gembersiroop en een handjevol geroosterde hazelnoten.