Aspergesalade
Omschrijving
| Voorgerecht, koud | salades | 4 pers
| ongeveer 15 min
| mei 2014, informatiekaartje Lidl
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 750 gr asperges
- 200 gr gerookte zalm
- 250 gr krielaardappeltjes
- 25 gr boter
- 2 tomaten
- rucola
- sap van ½ citroen
- 3 eieren
- 2 augurken
- 2 el zilveruitjes
- 6 el mayonaise
- zout en suiker
Bereiding
- Schil de asperges en haal de houtige uiteinden eraf.
- kook ze in ruim kokend water met 25 gr boter, suiker en zout.
- zodra ze koken het vuur lager zetten en ong. 20 min door laten koken.
- haal ze uit het water en snij ze in stukjes van ong. 3 cm.
- kook de krieltjes gaar in water met zout en giet ze af.
- kook de eieren hard in ong. 10 min
- snij de tomaten in dunne partjes, de augurk in plakjes, de zalm in reepjes en de eieren in vieren.
- doe alle bovenstaande ingrediënten in een kom en meng de mayonaise en zilveruitjes erdoor
- garneer met de rucola en wat druppels citroensap.
Drankadvies
Wijn: |
Pinot Grigio, Italiën |
Bier: | — |