Wortelsoep met sinaasappel
Omschrijving
| 4 pers
| 55 minuten
| Weight Watchers recept | ProPoints: 2
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 hele Ui, middelgroot
- 600 g Wortel
- 1 stukje(s) Gemberwortel, (ca. 2 cm)
- 1 koffielepel(s) Olie, zonnebloem
- 850 ml Bouillon, groente
- 2 hele Sinaasappel, het sap en ½ koffielepel schil
- 1 koffielepel(s) Kerriepoeder
- 1 hoeveelheid (naar smaak) Chilipoeder
- 1 hoeveelheid (naar smaak) Peper en zout
- 3 sneetje(s) Roggebrood, Fries
Bereiding
- Schil de ui en maak de gember en de wortelen schoon. Snij de ui in stukjes, de wortelen in schijfjes en hak de gember fijn.
- Verhit de olie in een pan en bak de ui, wortel en gember hierin ca. 2-3 minuten.
- Blus af met de groentebouillon en laat de groenten in. ca. 25 minuten gaar worden.
- Pureer de soep. Pel de sinaasappelen en pers ze uit. Voeg het sinaasappelsap, ½ koffielepel geraspte sinaasappelschil en 1 koffielepel kerriepoeder toe. Laat nog 2 minuten doorkoken en breng op smaak met chilipoeder, peper en zout.
- Snij de sneetjes roggebrood in stukjes en rooster ze in een pan met antiaanbaklaag.
- Bestrooi de soep met de roggebrood croutons en serveer.