Pindasoep met tomtom (2)
Omschrijving
| 6 pers / Surinaams gerecht
| ongeveer 2 uurtjes
| gevonden op internet
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 400 gr. Kip
- 100 gr. zoutvlees (van te voren even ontzouten door 15 minuten te koken)
- 6-7 pimentkorrels
- 1 ui
- 2 potten pindakaas van 350 gr.
- 1 Madame Jeanet peper
- 2 takjes selderij
- zout of bouillon blokjes
- 2 bakbananen
Bereiding
- Trek een bouillon van het vlees, het gedeeltelijk ontzoute zoutvlees, selderij, gesnipperde ui, pimentkorrels in ruim 3 liter water.
- Na ongeveer 45 minuten is de bouillon klaar.
- Doe wat kokendhete bouillon in een schaal, doe de pindakaas erbij en meng goed.
- Doe dit mengsel bij de rest van de bouillon. Leg de peper erboven op en laat de soep nog 15 -20 minuten doorkoken.
- Naar smaak zout of bouillonblokjes toevoegen. Het is het lekkerste als je er ook tomtom bij serveert.
Tomtom van banaan:
- Haal de schil van de bananen en zet ze in een pan met water op vuur.
- Voeg een beetje zout toe. Groene bananen zijn in ca. 40 min. gaar en rijpe in 25 min.
- Haal de bananen uit het water en maak ze fijn.
- Draai hiervan kleine balletjes en doe ze bij de soep.
- Doe er eventueel wat tauge overheen bij het opdienen als je dat lekker vindt.
- Van te voren de tauge even onderdompelen in kokend water.