Pindasoep met tomtom (1)
Omschrijving
| 4 a 6 pers
| gekregen van een patiënt op mijn werk
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
voor de tomtom
- 500 gr pindakaas (fijngemalen)
- 3 ltr water
- 1 kg kippenvlees
- 100 gr zoutvlees
- 1 gr ui
- 1 groene peper
- 2 takjes soepgroente (selderie)
- Pimentkorrels
- 1 blik saucijsjes
voor de pindabouillon
- 1 ltr bouillon van 4 blokjes
- 0,5 lepel margarine
- 50 gr pindakaas
- 1 ui
- 2 takjes soepgroente (selderie)
Bereiding
voor de tomtom
- Zes groene bananen of andere aardvrucht.
- De bananen schillen, wassen en koken in water met wat zout.
- Met een matta of aardappel stamper of vork of molen, de bananen fijn maken
- De stamper af en toe vochtig maken en net zolang stampen tot de bananen taai worden en een samenhangende massa vormen.
- Het zoutvlees in stukjes snijden, even opkoken om te ontzouten.
- Van het vlees en de kruiden bouillon trekken , de pindakaas met iets warme bouillon oplossen en toevoegen, evenals de verse peper en de blokjes.
- Op smaak afmaken met zout en als de soep niet dik genoeg is een stukje tomtom meekoken.
- Voor het opdienen de saucijsjes erbij doen.
voor de pindabouillon
- De bouillonblokjes oplossen in 1 lter kokend water.
- Ui in stukjes snijden en fruiten
- De pindakaas oplossen met de nog warme bouillon.
- Nu alles samen vermengen en even doorkoken met de soepgroenten.
- Op smaak brengen en zeven.