Zalmhaasje met romige waterkerssaus
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 25 a 30 min
| 2013.03.13 – Colruyt inspiratiefolder, Paasfeest
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 Schotse zalmhaasjes (± 700 g.)
- 1 bloemkool
- 1 bosje waterkers
- 3 el. citroensap
- 2 dl lichte room
- 400 ml visfond (bokaal)
- Instant sausbinder
- peper en zout
Bereiding
- Breng de lichte room aan de kook in een steelpannetje en laat 2 min. koken.
- Doe er de blaadjes waterkers bij en laat nog 30 sec. koken. Mix daarna goed fijn.
- Verdeel de bloemkool in roosjes.
- Leg er de zalmhaasjes in en besprenkel ze met 1 el. citroensap.
- Kruid met peper en een beetje zout.
- Hou de visfond net onder het kookpunt.
- Dek de pan af en laat de zalmhaasjes 10 à 15 min. (afhankelijk van de dikte) garen.
- Kook de bloemkoolroosjes intussen 10 à 15 min. in licht gezouten water met 1 el. citroensap.
- Haal de zalmhaasjes uit de pan en hou warm.
- Laat het kookvocht 1 min. inkoken en voeg de waterkersroom toe.
- Laat nog even doorkoken en bind lichtjes met instant sausbinder.
- Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
- Schik de zalmhaasjes en bloemkoolroosjes op de borden.
- Lepel er de waterkersroom over. Serveer met gestoomde krieltjes.
Drankadvies
Wijn: |
Michel Torino ‘Colección’, Torrontés, Cafayate Valley – Argentinië
|
Bier: | Postel Blond, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 523 Kcal | Eiwitten: 37,5 gr | Vetten: 37,2 gr | Koolhydraten: 9,4 gr |