Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Staartvispannetje… | mijn receptenbundel

Gegratineerd staartvispannetje op bedje van broccolimousse

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ ovengerecht/ 4 pers

| minder dan 60 min

| 2013.12.18 – Colruyt inspiratiefolder, feestgids kerst

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 staartvisfilets (diepvries)
  • 400 g bospaddenstoelen
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g zure room
  • 120 g geraspte oude Italiaanse kaas
  • 3 el. boter
  • 3 el. bloem
  • 1 dl droge witte wijn
  • 5 dl visbouillon (1 blokje opgelost in 5 cl heet water)
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat de staartvis oppervlakkig ontdooien en snij in 2 of 3 gelijke stukken. Dep goed droog.
  2. Borstel de boschampignons schoon.
  3. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in kleine stukjes.
  4. Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  6. Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Giet er de visbouillon en de wijn bij en meng tot u een gebonden saus hebt. Roer er 1/3 van de geraspte kaas onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  7. Leg de stukken staartvis in een ovenschaal en verdeel er de boschampignons over. Overgiet met de kaassaus en bestrooi met de rest van de kaas.
  8. Bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de grill aan voor een mooi bruin korstje.
  9. Kook intussen de broccoliroosjes, de stukjes steel, de ui en het knoflook 8 min. in licht gezouten water. Giet af.
  10. Pureer en roer er de zure room onder. Kruid met peper en zout.
Afwerking
  1. Maak een bedje broccolimousse op de borden en leg er telkens 2 à 3 stukken staartvis met boschampignons en kaassaus op.
  2. Geef er aardappelpuree met truffels bij.
  3. U kan voor de broccolimousse ook diepgevroren broccoliroosjes gebruiken.
  4. Kook daarvoor 400 g broccoliroosjes samen met de ui en het knoflook 5 à 6 min. in licht gezouten water.
  5. Laat goed uitlekken.
Drankadvies
Wijn: Terre di Chieti ‘Vellodoro’ I.G.T., Pecorino – Umani Ronchi, Abruzzo – Italië
Bier: Floreffe Blond, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 565 Kcal Eiwitten: 50,8 gr Vetten: 33,4 gr Koolhydraten: 11 gr

Categorieën