Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Pasta alla puttanesca | mijn receptenbundel

Pasta alla puttanesca

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| kleine 40 min

| onbekend, gekregen van een kennis

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 4 tomaten
  • 75 g zoute ansjovis op olie
  • 75 g zwarte olijven (ontpit)
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels steelkappertjes
  • 1 dl olijfolie
  • 1 bussel bladpeterselie
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Pel de sjalotten, snij ze middendoor en snipper ze vervolgens in dunne halve ringen.
  2. Verwijder het steeltje van de grote kappers en hak ze grof. Deze steelkappers geven de pasta een frisse toets.
  3. Zet ook even het mes in de zwarte olijven.
  4. Snij de zoute ansjovis in stukjes, en hou alle ingrediënten opzij.
  5. Zet een ruime pot water op, maar voeg deze keer niet te veel zout toe. (De ansjovis zal in dit gerecht voor de zoute toets zorgen)
  6. Gebruik het kokende water tussendoor om de tomaten te ontvellen.
  7. Snij een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel elke tomaat 12 tot 15 tellen onder in het kokende water.
  8. Spoel de tomaten onmiddellijk met koud water en trek de schil eraf met een mesje.
  9. Snij elke tomaat in kwartjes en haal de pitjes eruit. Het vruchtvlees hak je vervolgens grof.
  10. Kook de pasta beetgaar of al dente (volgens de instructies op de verpakking). Giet de pasta af, en zet ze even opzij.
  11. Pel de look en plet hem tot pulp met de brede zijde van je koksmes.
  12. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime kookpot.
  13. Voeg de sjalotten, de look, de kappers, de olijven, de ansjovis en de stukjes tomaat toe. Stoof alles zo’n 5 minuten lang in de hete olie, op een matig vuur. Roer regelmatig. Alle ingrediënten moeten een beetje in mekaar ‘versmolten’ zijn.
  14. Snipper een flinke hoeveelheid bladpeterselie.
  15. Giet de pasta over in de pot met saus. Meng alle ingrediënten zorgvuldig door mekaar. Voeg een flinke snuif peper van de molen toe.
  16. Strooi de peterseliesnippers in de pot en roer alles een laatste keer om.
  17. Stort het gerecht in een ruime schaal, strooi flink wat schilfers Parmezaanse kaas over de pasta en serveer meteen. 

Categorieën