Orecchiette met tonijnsaus tricolore
Omschrijving
| | Hoofdgerecht/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2013.05.08 – Colruyt inspiratiefolder, pasta voor elk gerecht
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 400 g orecchiette (pasta)
- 3 wortelen
- 1 broccoli
- 250 g kerstomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 dl lichte room
- 50 g Parmezaan
- 400 g tonijn in eigen nat (blik)
- 3 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 3 dl heet water)
- 1 el. olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Snij de wortelen in blokjes van 1 cm, de broccoli in kleine roosjes en de kerstomaten in 2.
- Kook de orecchiette in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Snipper intussen de ui en de knoflookteentjes fijn.
- Verhit 1 el. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
- Voeg de blokjes wortel, de broccoliroosjes en de groentebouillon toe. Laat 8 à 10 min. garen.
- Voeg de lichte room, de uitgelekte tonijn en de halve kerstomaten toe.
- Meng er de pasta onder en kruid met peper en zout. Laat nog even warm worden.
- Maak met een dunschiller krullen van de Parmezaan.
- Verdeel de pasta met de tonijnsaus over de borden en bestrooi met Parmezaan krullen.
Drankadvies
Wijn: | El Coto Rosé, D.O.C. Rioja – Spanje |
Bier: | Postel Tripel, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 601 Kcal | Eiwitten: 40,6 gr | Vetten: 12,6 gr | Koolhydraten: 81,1 gr |