Gestoofde zoete kip met amandelen en couscous
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 20 min + 55 min oven
| 2014.04 – Boodschappen Plus Magazine
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook, geraspt
- sap van 1 citroen
- 4 el olijfolie
- 3 el honing
- mespuntje saffraandraadjes
- 750 g kippenbouten of -karbonaden
- 300 gr gedroogde abrikozen
- 50 gr geschaafde amandelen
- 250 gr couscous
- 2 el boter
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Wrijf de gember, knoflook, citroensap, olie, honing, saffraan, peper en zout tot een pasta of sausje.
- Wrijf hiermee de stukken kip in en leg ze in een ovenschaal.
- Leg de abrikozen eromheen en giet er een kop water bij.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie of een deksel van de ovenschaal.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan
- Gaar de kip circa 40 min in de oven, neem de folie (of deksel) van de schaal en verwarm nog 15 min onafgedekt in de oven.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer de boter er met een vork of schone vingers doorheen en hou de couscous warm.
- Server de kip met de zoete jus en de couscous apart op schalen en bestrooi het geheel met amandelen.
- Lekker met gestoomde courgette en/of wortel.
Voedingswaarde
Energie: 1020 Kcal | Eiwitten: 50 gr | Vetten: 43 gr | Koolhydraten: 99 gr |