Traditionele cassoulet met eend en lookworst
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| meer dan 60 min
| 2014.01.10 – Colruyt inspiratiefolder, heerlijke groenten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 hele dijen van eend
- 1 lookworst
- 100 g gezouten spekblokjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 g tomatenstukjes (blik)
- 400 g witte bonen (bokaal)
- 4 dl gevogelte bouillon (1 blokje opgelost in 4 dl heet water)
- 1 dl witte wijn
- 1 tl. gedroogd kruidentuiltje
- 2 blaadjes laurier
- peper en zout
Bereiding
- Snij de ui grof. Snipper het knoflook fijn.
- Verwijder het vel van de worst en snij in stukken van 1 cm.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verhit een braadpan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de eendenbouten 5 min. op de velkant.
- Draai om en laat nog even bakken. Giet het vet weg en schik de eendenbouten naast elkaar in een ovenschaal.
- Voeg de stukken ui, het fijngesnipperde knoflook, de spekblokjes en de stukjes tomaat toe.
- Overgiet met de witte wijn en de gevogelte bouillon. Kruid met de laurierblaadjes en het kruidentuiltje.
- Zet de schotel 1 u. 15 min. in de voorverwarmde oven.
- Schik de stukken lookworst rond de eendenbouten en laat nog 20 min. garen.
- Spoel ondertussen de witte bonen onder koud water en laat goed uitlekken.
- Roer onder de saus en laat even mee opwarmen.
- Kruid met peper en eventueel nog wat zout.
Drankadvies
Wijn: | Réserve des Tuguets of A.O.P. Madiran |
Bier: | Gordon Finest Platinum of Speciaalbier |
Voedingswaarde
Energie: 508 Kcal | Eiwitten: 43 gr | Vetten: 29,2 gr | Koolhydraten: 14 gr |