Ovengebakken haantje met romige champignonsaus en miniprei
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ feestelijk/ 4 pers
| meer dan 60 min
| 2013.12.18 – Colruyt inspiratiefolder, feestgids kerst
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 haantjes
- 150 g gerookte spekblokjes
- 150 g zilveruitjes (diepvries)
- 500 g kleine champignons
- 400 g miniprei
- 0.5 citroen
- 0.5 plantje bieslook (vers)
- 2 el. boter
- 2 dl lichte room
- 2 dl gevogeltefond (bokaal)
- peper en zout
Bereiding
Voorbereiding (10 min)
- Verwarm de oven voor op 250 °C.
- Wrijf de haantjes in met de halve citroen, leg ze in een ovenschaal en verdeel er 1 el. boter over.
- Kruid met peper en zout.
- Hak het bieslook fijn
Bereiding (10 min + 50 min in de oven)
- Bak de haantjes 15 min. in de voorverwarmde oven.
- Schep de spekblokjes, de champignons en de zilveruitjes in de ovenschaal. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en laat nog 35 min. verder garen.
- Roer er de laatste 5 min. de room en het fijngehakte bieslook onder en kruid met peper en zout.
- Smelt intussen 1 el. boter in een kookpot en bak de minipreien aan alle kanten goudbruin.
- Overgiet met de gevogeltefond en laat op een zacht vuur verder garen tot de minipreien zacht zijn.
- Leg 1/2 haantje op elk bord. Lepel er de champignonsaus rond en geef er de minipreien bij. Serveer met kroketten.
Drankadvies
Wijn: | Domaine Carobelle, A.O.P. Vacqueyras |
Bier: | Tempelier, Speciaalbier |
Voedingswaarde
Energie: 492 Kcal | Eiwitten: 38,8 gr | Vetten: 31,2 gr | Koolhydraten: 13,5 gr |