Kwartelfilets met citroen en erwtencouscous
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ Feestelijk/ 4 pers
| minder dan 60 min
| 2013.04.10 – Colruyt inspiratiefolder, een geslaagd feest
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 500 g kwartelfilets (diepvries)
- 250 g erwten (diepvries)
- 2 onbehandelde citroenen
- 0.33 plantje oregano (vers)
- 5 takjes peterselie (vers)
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- 2 dl lichte room
- 300 g tarwegriesmeel (couscous)
- 2 el. amandelschilfers
- 1 dl droge witte wijn
- 4 dl kippenbouillon (1 blokje opgelost in 4 dl heet water)
- 2 el. olijfolie
- 1 el. balsamicoazijn
- peper en zout
Bereiding
Voorbereiding (ontdooitijd + 10 min)
- Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien, maak ze van elkaar los en dep droog.
- Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Rasp de schil van 1 citroen en pers beide citroenen.
- Snipper de sjalot fijn.
Bereiding (40 min)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snipper de peterselie, de oregano en het knoflook fijn.
- Meng samen met de olijfolie, de balsamicoazijn en de citroenzeste en roer onder de kwartelfilets.
- Schik de filets naast elkaar in een ovenschotel en besprenkel met ⅔ van het citroensap.
- Kruid met peper en zout. Bak ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
- Draai de kwartelfilets halverwege de baktijd om.
- Kook intussen de diepgevroren erwten samen met de fijngesnipperde sjalot 5 min. in de kippenbouillon.
- Giet alles over de couscous en laat 7 min. zwellen. Maak de couscous los met een vork.
- Haal de kwartelfilets uit de ovenschotel en hou warm.
- Giet de witte wijn in de ovenschotel, schraap de braadresten los en giet het vocht in een steelpannetje.
- Voeg de room toe en laat 2 à 3 min. koken. Breng op smaak met de rest van het citroensap, peper en zout.
- Verdeel de kwartelfilets en de erwtencouscous over de borden en lepel er de roomsaus rond.
- Bestrooi de kwartelfilets met de geroosterde amandelschilfers.
- Lekker met gebakken courgettestaafjes of gestoofde prinsessenbonen.
Drankadvies
Wijn: | Coto de Imaz Reserva, D.O.C. Rioja – Spanje |
Bier: | Keizer Karel Robijn Rood, Speciaalbier |
Voedingswaarde
Energie: 656 Kcal | Eiwitten: 43,3 gr | Vetten: 19,1 gr | Koolhydraten: 70,7 gr |