Kiptajini met amandelen en abrikozen
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 30 a 35 min
| 2011 juli-aug, Buitenleven magazine
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1-2 el olijfolie
- Biologische kip van 1,5 kg
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- Plukje saffraan
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl kaneel
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl pittige paprikapoeder
- Pak appelsap
- 250 gr zachte gedroogde abrikozen
- 100 gr blanke amandelen
- Flink bosje munt
- Flink bosje koriander of peterselie
Bereiding
- verdeel de kop in 8 stukken.
- verhit de olijfolie in een braadpan en braad de stukken kip rondom goud bruin aan.
- snij de uien in ringen en pers de knoflook uit. Voeg uien en knoflook toe en braad het 3 a 4 min mee.
- strooi de saffraan, kurkuma, komijn, kaneel, gemberpoeder en de paprikapoeder over de kip en overgiet hem met de appelsap tot hij net onder staat.
- breng aan de kook, draai het vuur laag en stoof de stukken in 15 min onder regelmatig omscheppen, tot ze gelijkmatig gaar worden niet uitdrogen.
- voeg de abrikozen en amandelen toe. Stoof de stukken kip afgedekt nog 15 minuten, of tot ze gaar zijn.
- schep vlak voor het serveren bij van alle fijngesneden munt en koriander of peterselie door de stoofschotel.
- strooi de rest erover.