Fazantenpakketje met clementinesaus
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ feestelijk/ 4 a 6 pers
| minder dan 30 min
| 2013.10.23 – Colruyt inspiratiefolder, wild voor iedereen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 fazantenborstfilets (diepvries)
- 3 clementines
- 2 bosjes waterkers
- 1 el. boter
- 4 brickdeegvellen (filodeeg vellen)
- 300 g tarwegriesmeel (couscous)
- 5 gedroogde abrikozen
- 5 gedroogde dadels
- 5 gedroogde vijgen
- 2 el. amandelschilfers
- 1 el. zachte veenbessen
- Instant sausbinder
- 3 el. olijfolie
- 5 dl kippenbouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
- 2 dl gevogeltefond (bokaal)
- 8 saffraandraadjes
- 1 mespunt kaneel
- peper en zout
Bereiding
voorbereiding (stap 1)
- Laat de fazantfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Smelt de boter in een pan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin.
- Kruid met peper en zout. Snij de gedroogde vijgen in fijne reepjes.
- Leg 1 fazantfilet op elk brickdeegvel en verdeel er de reepjes vijg over.
- Maak pakketjes en plak de uiteinden dicht met wat olijfolie. Zet de pan van het gevogelte opzij en bewaar het braadvocht.
- Snij de abrikozen en de dadels fijn.
- Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Schil de clementines tot op het vruchtvlees en verwijder de partjes van tussen de vliezen.
- Doe dit boven een kom om het sap op te vangen.
- Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schik de fazantenpakketjes in een ovenschaal en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
- Giet de hete bouillon over het tarwegriesmeel en laat 7 min. zwellen.
- Maak los met een vork en voeg de saffraandraadjes, de veenbessen, de dadels en de gedroogde abrikozen toe.
- Breng op smaak met 2 el. olijfolie, een mespunt kaneel, peper en zout. Hou warm.
- Giet het sap van de clementines in de pan van het gevogelte en schraap de braadresten los.
- Voeg de gevogeltefond toe en breng aan de kook. Bind de saus lichtjes met instant sausbinder.
- Kruid met peper en zout en voeg het vruchtvlees van de clementines toe.
- Schik een fazantenpakketje op elk bord en geef er wat saus bij.
- Serveer met de fruitige taboulé en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers. Garneer met waterkers.
Drankadvies
Wijn: | Coto de Imaz Reserva, D.O.C. Rioja, Spanje |
Bier: | Postel Blond, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 794 Kcal | Eiwitten: 43,2 gr | Vetten: 20,1 gr | Koolhydraten: 105,8 gr |