Belgische stoofvlees met frietjes
Omschrijving
 | Hoofdgerecht/ 4 – 6 pers 
 | 1 a 2 uur
 | van thuis uit meegekregen, familiegerecht
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 1 kg rundvlees (sucadelapjes, runderlappen). Het lekkerste stukje spier van uit de nek is hier het beste voor geschikt!
 - 1 grote ui
 - peper en zout, thijm, laurier, 1/2 kruidnagel,( eventueel rozemarijn)
 - boterham met mosterd
 - 1fles donker bruin bier ( trapist)
 - 1 zakje Knorr Melange Stoofvlees
 
Bereiding
- Vlees rondom bruinen
 - ui erbij en goud-geel laten worden;
 - kruiden erbij
 - bier erbij + aanvullen met water tot je vlees net onder staat
 - min 1 uur laten sudderen, controleren of het zacht is, eventueel langer later sudderen
 - zakje knorr volgens de verpakking oplossen en toevoegen
 - nog ½ u verder laten sudderen. Saus moet dik zijn
 - TIP: Als je geen zakje Knorr gebruikt, strooi dan bloem over je vlees voor je bier bijschenk om te dikken. Dit gerecht smaakt uiteraard heb best met zelfgemaakte Belgische frietjes