Krieltjessalade met groene kruiden
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ bijgerecht/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2013.04.24 – Colruyt inspiratie, tijd voor bbq
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 plantje basilicum
- 1 plantje platte peterselie
- 500 g krielaardappelen
- 1 teentje knoflook
- 1 klp. mosterd ‘grof gemalen’
- 3 el. olijfolie extra vièrge
- 1 el. rode wijnazijn
- zwarte peper
- zout
Bereiding
- Snij met een dunschiller de ongeschilde courgette in dunne slierten.
- Hak de peterselie fijn.
- Scheur de basilicumblaadjes.
- Plet het knoflook met de platte kant van een groot mes.
- Boen de krielaardappelen schoon.
- Kook de krielaardappelen ± 20 min. in de schil in lichtgezouten water en giet af.
- Meng ondertussen het geplette knoflook met de mosterd, de rodewijnazijn en de olijfolie.
- Meng de krielaardappelen met de courgetteslierten en giet er de dressing over. Kruid met zwarte peper en zout.
- Meng er ten slotte de groene kruiden onder.
- TIP: Deze krieltjessalade krijgt nog meer smaak wanneer u ze vooraf klaarmaakt en in de koelkast laat rusten. Haal 15 min. voor het opdienen uit de koelkast. Past prima bij dunne lende.
Drankadvies
Wijn: | Nobilo Orca Bay, Sauvignon Blanc (Nieuw-Zeeland) |
Bier: | — |
Voedingswaarde
Energie: 187 Kcal | Eiwitten: 3,7 gr | Vetten: 7,7 gr | Koolhydraten: gr |