Gemarineerde groentebrochette (1)
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ bijgerecht/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2013.04.24 – Colruyt inspiratiefolder, een geslaagd feestje
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 portie kervel (diepvries)
- 8 champignons (van gemiddelde grootte)
- 1 kleine courgette
- 1 rode paprika
- 0.5 plantje platte peterselie
- 20 blaadjes basilicum
- 1 rode ui
- 1 dl olijfolie
- Voor de dipsaus:
- 1 teentje knoflook
- 125 g yoghurt natuur
- peper en zout
Bereiding
- Laat de kervel oppervlakkig ontdooien.
- Snij de ongeschilde courgette en de rode ui in 8 gelijke stukken. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in 8 gelijke stukken.
- Steek de groentestukken en de champignons afwisselend op 4 spiesen en leg in een schotel.
- Snipper de peterselie en het basilicum fijn. Mix het basilicum, de helft van de peterselie en de kervel met de olijfolie en giet de mengeling over de brochettes. Laat 30 min. marineren in de koelkast.
- Maak ondertussen de dipsaus: pers het knoflook en meng met de rest van de fijngesnipperde peterselie onder de yoghurt. Kruid met peper en zout.
- Bereiding op de barbecue
- Dep de brochettes een beetje droog en bak ± 20 min. op een matig warme barbecue. Draai af en toe om.
- Lekker bij lamskoteletjes of mergeuze worstjes
Voedingswaarde
Energie: 160Kcal | Eiwitten: 3,9 gr | Vetten: 13 gr | Koolhydraten: 6,5 gr |