Klassieke krentenbollen
Omschrijving
| Bakkerij/ broden/ 18 a 20 krentenbollen
| in totaal 100 min (rijzen, rusten, bakken)
| familierecept, oom, warme bakker
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 900 gr molenaarsbloem
- 200 gr krenten/ rozijnen (wellen in lauw water)
- 2 losgeklopte eieren
- Aanvullen tot 480 cc met melk
- 100 gr vloeibare boter
- 2 eetlepels licht bruine suiker
- 1 klein maatschepje zout
- 15 gr (afgewogen) droge gist (of 60 gr verse gist)
Bereiding
- In volgorde ingrediënten in bakvorm brengen (vocht, boter, suiker, zout, meel, gist)
- Na 1e piepsignaal de uitgelekte gewelde rozijnen toevoegen en verder kneden. Eventueel op aanrecht verder gaan.
- Afgedekt 30 min laten rusten
- Weer open rekken en dichtslaan (paar keer), weer kneden en 10 min afgedekt laten rusten
- Deeg verdelen in 18 a 20 bollen, ± grote van sin. appel en leg ze op een beboterde en bebloemde bakplaat.
- 30 min afgedekt laten rijzen
- Na het rijzen insmeren met losgeklopt ei + snufje zou om niet te donker te laten bakken.
- Afbakken in voorverwarmde oven, hetelucht 165°C, gewone oven 185° C, gedurende 30 min
eet smakelijk