Tomaten-wortelsoep met kaasstengel
Omschrijving
| 8 pers
| 35 min
| 2014.03.12 – Colruyt inspiratiefolder, Boni voor elk moment
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Voor de soep
- 400 gr tomaten (of 400 gr gepelde tomaten blik)
- 300 gr wortelen
- 2 preien
- 1/4 plantje basilicum
- 1 ui
- 1 dl lichte room
- 1,5 ltr kippenbouillon
- 1 el olijfolie
- 1 mespunt paprikapoeder
- 1 mespunt cayennepeper
- p&z
Voor de kaasstengel
- 2 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 4 half gedroogde gemarineerde tomaten
- 1 el Italiaanse kruiden
Bereiding
Voorbereiding
- laat de plakjes bladerdeeg volledig ontdooien
- let erop dat de plakkerige kant van de bladerdeeg bovenop ligt
- snij de ui en de wortelen in stukjes
- snij de prei in ringen
- pel de tomaten (dat gaat makkelijk as u ze 10 sec onderdompelt in kokend water).
- snij ze in 4 en verwijder de pitjes
- rasp de kas
- snij de half gedroogde tomaten in fijne reepjes
- snipper het basilicum fijn
- verwarm de oven voor op 180 °C
Bereiding zelf
- Verhit de olijfolie in een pan en stoof e uitjes glazig. Voeg de preiringen en de stukjes wortel toe, roer goed en laat even stoven.
- Doe er de tomatenstukjes bij en roer nog eens goed. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 20 min koken.
- Maak intussen de kaasstengels:
- bestrooi 1 plakje bladerdeeg met de Italiaanse kruiden en de tomaten reepjes.
- bestrooi daarboven op ruim met de kaas.
- breng het 2e plakje bladerdeeg boven op de belegde plak en druk goed aan.
- snij de plak(ken) in de lengte in 6 of 8 repen.
- draai de dubbele repen als een spiraal rond en lag ze op een vel bakpapier
- bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
- laat afkoelen
- Kruid de soep met het paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout en mix fijn.
- Giet er de room bij en meng goed
- Verdeel de soep over 8 kommetjes, bestrooi met et fijngesnipperde basilicum en serveer met een kaasstengel.
Voedingswaarde
Energie: 194 Kcal | Eiwitten: 5,7 gr | Vetten: 11, gr | Koolhydraten: 16,4 gr |