Tomatensoep met deegtoefje
Omschrijving
| 4 pers
| ong. 15 minuten + 15 minuten oventijd
| C1000 Paasmagazine, jaargang 2008
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 vellen filodeeg (diepvries), ontdooid
- olijfolie om te bestrijken
- 25 gram hazelnoten, fijngehakt
- 1 zak extra gevulde tomatensoep met mascarpone en stukjes tomaat (à 570 gram / C1000) of een vergelijkbare soep
- bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Halveer de vellen filodeeg. Bestrijk de vellen filodeeg met een kwastje dun met olie en bestrooi ze met de gehakte hazelnoten.
- Neem de punten van elk vel filodeeg samen en vouw het deeg losjes tot nonchelante toeven.
- Bestrijk de deegtoeven met nog een beetje olie en leg ze op het bakpapier op de bakplaat.
- Bak ze in een voorverwamde oven (200ºC) in ca. 15 minuten goudbruin en krokant.
- Verwarm ondertussen de soep op een laag vuur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de soep in 4 espessokopjes of amuse-glaasjes.
Voedingswaarde
Energie: 295 Kcal | Eiwitten: | Vetten: | Koolhydraten: |