Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Kokos-citroensoep … | mijn receptenbundel

Kokos-citroensoep met gegrilde garnaal

Omschrijving

| Amuses/ vis/ groenten en fruit/ 8 pers

  | 25 min

  | Allerhande nr 13, jaargang 2007

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 1 theelepel Indiase currypasta mild (pot à 283 gram)
  • 500 ml kippenbouillon (van tablet)
  • ½ blikje kokosmelk (à 400 ml)
  • 1 citroen, schoongeboend en schil geraspt
  • 8 zoetwater-reuzengarnalen groot (diepvries, zak à 450 g), ontdooid
  • 1 thl zeezout, gemalen
  • ½ thl chilipeper, fijngemalen
  • 1 el korianderblaadjes, fijngesneden
  • Materialen: grillpan

Bereiding

  1. Verhit 1 el olie en fruit hierin de currypasta tot deze begint te geuren.
  2. Schenk de kippenbouillon en de kokosmelk erbij en breng zachtjes aan de kook.
  3. Schep 1 thl citroenrasp door de soep.
  4. Laat nog 5 minuten doorkoken.
  5. Bestrijk de gamba’s met 1 el olie en bestrooi ze met zeezout en chilipeper.
  6. Gril de gamba’s in 3-5 min rondom goudbruin.
  7. Schenk de soep in 8 kleine glaasjes, hang de garnaal over de rand.
  8. Bestrooi met de koriander.
Drankadvies
Wijn: De milddroge, kruidige, witte Jacob’s Creek semillion-sauvignon blanc uit Zuidoost-Australië maakt oosterse gerechten nog spannender.
Bier:

Categorieën